O zacuscă de gogonele moderat picantă și foarte gustoasă.

Are un gust potrivit picant și se potrivește de minune cu bucatele din carne, cartofi și paste. De asemenea, poate juca rolul oricărui fel de garnitură.

INGREDIENTE:

– 2 kg de gogonele;

– 0,8 kg de mere acrișoare fără cotor;

– 0,8 kg de ardei grași curățați de sâmburi;

– 0,8 kg de morcovi decojiți;

– 1-2 ardei iute;

– 150-200 g de usturoi curățat de coajă;

– 150 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 50-60 g de sare;

– 150 g de zahăr;

– 40 ml de oțet de 9% (60 ml de oțet de mere de 6%).

MOD DE PREPARARE:

1. Tocați toate legumele cu ajutorul unei mașini de tocat carnea sau prin orice fel doriți. Mai întâi tocați usturoiul și puneți-l deoparte pe o farfurie; veți avea nevoie de el la sfârșitul gătitului. Restul ingredientelor tocați-le într-o cratiță de cel puțin 7 litri.

2. Puneți-o pe aragaz, adăugați 150 ml de ulei vegetal, 50-60 g de sare și 150 g de zahăr. Amestecați totul foarte bine, și după ce dă în primul clocot, lăsați să fiarbă încă o oră la foc mediu, cu capacul acoperit.

3. Apoi adăugați usturoiul și 40 ml de oțet de 9%, care poate fi înlocuit cu oțet de mere de 6%, de care veți avea nevoie doar de 60 ml. Amestecați totul și fierbeți la foc mediu încă 20 minute.

4. Între timp, pregătiți borcanele – sterilizați-le și fierbeți capacele.

5. Fără a opri focul, turnați zacusca fierbinte în borcane, închideți capacele etanș, întoarceți-le cu capul în jos și înfășurați-le cu o pătură.

Din această cantitate de ingrediente veți obține puțin peste 3,5 litri de zacuscă delicioasă și foarte gustoasă!

Datorită utilizării merelor verzi acrișoare care conțin pectină, zacusca rece devine mai groasă și seamănă mai mult cu un caviar vegetal, care poate fi aplicat pe o bucată de pâine și mâncat cu plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New