Prăjitură în straturi simplu de preparat – o rețetă delicioasă și economică, nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Se topește în gură de gustoasă ce este. Această prăjitură se pregătește foarte ușor, suntem siguri că veți reuși și dvs. să vă răsfățați persoanele dragi cu ea. Nu ezitați să o încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 4 ouă;

– 150 g de zahăr tos;

– 1 praf de sare;

– 150 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 12 g de zahăr vanilat;

– 10 g de praf de copt;

– 580-600 g de făină;

– 2 linguri de cacao;

– 2 linguri de lapte;

Pentru decor:

– miere sau gem (la alegere);

– fulgi de nucă de cocos.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle, sarea, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc și bateți-le cu un tel până la omogenizare.

2. Turnați uleiul vegetal și, de asemenea, amestecați cu telul.

3. După aceasta, începeți să încorporați făina și praful de copt (în două etape). Inițial, amestecați cu telul, apoi frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să iasă omogen și nelipicios.

4. Divizați aluatul obținut în două bile. Lăsați una dintre ele în bol și încorporați-o cu pudra de cacao și puțin lapte.

5. Transferați bila obținută pe suprafața de lucru și divizați-o în două părți. De asemenea, divizați și bila de culoare albă în două părți.

6. Așterneți o fâșie de hârtie de copt pe suprafața de lucru. Puneți o bilă albă de aluat în centrul acesteia, apoi o bilă cafenie deasupra. Aplatizați-le un pic cu degetele, apoi alternați și celelalte două bile, aplatizându-le și pe ele.

7. Întindeți blatul stratificat într-o foaie rotundă, de grosime medie. Înțepați suprafața acesteia cu o furculiță.

8. Transferați hârtia de copt cu tot cu foaia de aluat pe o tavă și coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 20 de minute.

9. Scoateți blatul din cuptor, periați-l cu gemul dvs. preferat sau cu miere și presărați-l cu fulgi de cocos. Tăiați desertul în forma dorită și serviți-l cu plăcere alături de o băutură caldă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New