Pregătiți o farfurie întreagă de prăjituri foietate – vor fi pe placul tuturor. Vă recomandăm să le încercați!

Niște prăjituri gustoase, cu o umplutură deosebită de portocală. Vor fi pe placul tuturor. Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

Pentru 14 bucăți (~720 g):

Pentru aluat:

– 120 ml de chefir sau iaurt natural de băut;

– 1 ou;

– 20 g de zahăr;

– 100 g de unt;

– 300 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru umplutură:

– 1 portocală (200-300 g);

– 60 g de zahăr (puteți adăuga mai mult);

– 20 g de amidon;

– 1 lingură de griș (în caz de necesitate).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați chefirul sau iaurtul natural într-un bol, împreună cu zahărul și oul. Amestecați ingredientele cu un tel până când se vor omogeniza.

2. Încorporați făina și praful de copt într-un bol separat. Adăugați untul scos recent din frigider și frământați un aluat sfărâmicios.

3. Turnați amestecul lichid și frământați o bilă de aluat. Acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-l în frigider pentru 10 minute.

4. Pregătiți umplutura: adăugați portocala într-un recipient și acoperiți-o cu apă clocotită. Apoi tăiați-o în bucăți (îndepărtați semințele) și mărunțiți-o cu ajutorul unui robot de bucătărie timp de câteva secunde.

5. Adăugați zahărul și amidonul și mai mărunți-o timp de 5-10 secunde.

Sfat: consistența compoziției obținute va depinde de cât de suculentă este portocala dvs. În cazul în care ați obținut un amestec prea lichid, adăugați o lingură de griș și amestecați.

6. Lucrând pe o suprafață presărată cu făină, întindeți bila de aluat într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 5 mm grosime.

7. Adăugați umplutura și răspândiți-o uniform pe toată suprafața foii de aluat.

8. Acum rulați un rulou compact în formă de ruladă. Lipiți-i bine marginea.

9. Tăiați rulada obținută în bucăți triunghiulare sau rotunde și amplasați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu un gălbenuș bătut de ou și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 20-25 minute.

10. Presărați prăjiturile cu zahăr pudră și serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New