Pui preparat în stil filipinez. O rețetă destul de ușoară!

Rețeta clasă de pui filipinez „Adobo” se prepară destul de ușor. Dacă nu l-ați gustat până acum, vă recomandăm să-l pregătiți. Suntem siguri că acest deliciu își va găsi locul printre preparatele dumneavoastră preferate. Puiul „Adobo” se servește cu orez cu usturoi. Este ideal pentru prânzul petrecut în sânul familiei sau cina festivă.

INGREDIENTE:

-1250 g de pulpe de pui;

-340 g de ceapă;

-300 g de orez;

-60 ml de oțet 6%;

-7 căței de usturoi;

-2 fire de ceapă verde;

-5 linguri de ulei;

-80 ml de sos de soia;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-2 foi de dafin;

-60 g de zahăr;

-600 ml de apă;

-o linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Divizați pulpele de pui în superioare și inferioare, secționându-le la nivelul articulației.

2.Turnați 2 linguri de ulei într-o cratiță încăpătoare. Puneți pe rând pulpele în el și prăjiți-le pe foc mare, timp de câte 3 minute pe fiecare parte. 

3.După ce veți prăji toate pulpele, adăugați-le pe toate înapoi în cratiță, străduindu-vă să nu le suprapuneți prea mult.

4.Adăugați ½ linguriță de sare (opțional — în funcție de cât de sărat este sosul de soia), piperul negru măcinat, foile de dafin, 5 căței de usturoi, trecuți prin presa de usturoi, sosul de soia, oțetul, zahărul și ceapa tăiată în semiluni subțiri. 

5.Acoperiți cratița cu un capac și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Coaceți pulpele de pui timp de 60 minute.

6.Încingeți 3 linguri de ulei într-o cratiță. Adăugați orezul și prăjiți-l pe parcursul a 2-3 minute, pe foc mic, amestecând continuu.

7.Adăugați apa fierbinte și ½ linguriță de sare. Amestecați.

8.Fierbeți orezul timp de 15 minute, pe foc mic, sub capac. Luați-l de pe foc.

9.Adăugați 2 căței de usturoi, trecuți prin presa de usturoi, în orez. Amestecați. Apoi acoperiți-l cu capacul și lăsați-l să se pătrundă pe parcursul a 5 minute.

10.Transferați orezul și pulpele de pui pe un platou. Presărați ceapa verde mărunțită pe suprafața lor.

11.Serviți deliciul obținut!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New