Pur și simplu amestecați făina cu laptele și apa! Mereu le pregătesc după această rețetă reușită!

Dacă vă este poftă de niște chifle pufoase, moi și aromate, atunci această rețetă este pentru dvs. Ea este foarte reușită, aluatul se pregătește ușor și crește foarte bine. Merită să o încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de apă caldă;

– 200 ml de lapte cald;

– 10 g de drojdie uscată;

– 2 linguri de zahăr;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 linguriță de sare;

– 720 g de făină;

Ingrediente suplimentare:

– unt;

– 1 ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele și apa într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați. După aceasta, încorporați uleiul vegetal și sarea.

2. Cerneți făina direct în bol. Frământați un aluat moale și elastic, care nu se lipește de mâini. Puneți-l în bol, acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru unsă cu ulei și împărțiți-l în zece bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și ungeți-le deasupra cu ulei.

4. După aceasta, întoarceți-le cu susul în jos și adăugați câte o linguriță de unt moale peste fiecare.

5. Luați câte una dintre ele și întindeți-o cu degetele într-o foaie subțire de aluat, răspândind untul pe ea. Apoi pliați doua marginile spre centru și ungeți-le cu unt, după care rulați dreptunghiul obținut în formă de rulou.

6. Procedați astfel cu toate bilele. Așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 15 minute.

7. În final, ungeți viitoarele chifle cu un ou bătut, ca să iasă rumene și frumoase. De asemenea, puteți realiza câte trei incizii cu lama cuțitului peste fiecare.

8. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, timp de 20-25 minute.

9. Savurați bunătatea obținută de chifle cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New