Un desert realizat în 5 minute și din trei ingrediente!

Se pregătește ușor, constă din puține ingrediente și o puteți servi cu orice fel de fructe proaspete, sos de ciocolată, caramelă sau pur și simplu fără nimic, pentru că este foarte delicioasă.

INGREDIENTE:

– 300 g de iaurt grecesc (fără zahăr);

– 500 g de smântână pentru frișcă (orice conținut de grăsime 10%, 15%, 20%);

– 60 g (3 linguri) de zahăr pudră;

– 5 picături de esență de vanilie sau 10 g de zahăr vanilat (opțional);

– 25 g de gelatină solubilă + 100 ml de apă rece.

Pentru glazură:

– 200 g de ciocolată neagră sau cu lapte, la dorință (2 tablete);

– 25 g (1,5 linguri) de ulei rafinat de floarea-soarelui (sau unt);

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați într-un pahar gelatina cu 100 ml de apă rece până la omogenizare. Lăsați gelatina să se umfle timp de 5-7 minute.

2. Adăugați iaurtul grecesc, precum și zahărul pudră și 5 picături de esență de vanilie sau 10 g de zahăr vanilat într-un bol și amestecați ușor cu o spatulă. Trebuie să obțineți o pastă uniformă și albicioasă.

3. Adăugați smântâna pentru frișcă cu conținutul dorit de grăsimi deoarece acest lucru nu mai contează atunci când desertul conține gelatină. Omogenizați bine aceste două produse lactate.

4. Încălziți gelatina timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde apoi adăugați-o la compoziția din lactate. Amestecați câteva secunde cu un tel.

5. Turnați compoziția obținută în forma preferată din silicon. Dacă nu aveți una, puteți utiliza orice altă formă sau chiar pahare. În caz de necesitate, puteți unge pereții formelor cu ulei vegetal de floarea-soarelui sau cu unt.

6. Puneți Pana Cotta în frigider pentru 3-4 ore sau până când va deveni solidă și elastică.

7. Scoateți desertul din formă și amplasați-l pe o grilă din metal sau pe un vas de dimensiuni mai mari.

8. Pregătiți glazura: Luați tabletele de ciocolată și mărunțiți-le un pic într-un bol. Adăugați uleiul vegetal de floarea-soarelui și topiți aceste ingrediente în cuptorul cu microunde sau sub o bain-marie. După aceasta, amestecați bine până obțineți o pastă omogenă.

9. Turnați cu atenție glazura din ciocolată peste desertul dvs.

10. Mai lăsați această gustoșenie în frigider pentru 10-15 minute ca să se întărească glazura și o puteți servi cu plăcere!

Desigur, combinația de ciocolată neagră și Pana Cotta cremoasă reprezintă un adevărat deliciu. Un gust identic cu bomboanele „Lapte de Pasăre”. Ce poate fi mai gustos și potrivit pentru o pauză de ceai sau cafea?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New