Un truc ingenios de provocare a orhideei să genereze una sau chiar două tije florale!

Dacă aveți acasă o orhidee care de ani de zile nu a mai înflorit, atunci să știți că suplimentele simple nu vor salva situația. Pentru a vă ajuta orhideea să genereze o nouă tijă florală sau chiar două, folosiți acest truc simplu, dar de mare eficiență.

Pentru ca orhideea dvs. să înceapă să genereze tije florale noi, aceasta trebuie să experimenteze o schimbare de an. Dacă ea stă tot timpul în aceeași cameră, din păcate, nu va înflori. Cum să organizați o schimbare de an? Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este toamna și primăvara, când vremea se schimbă în mod vizibil. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți ghiveciul afară timp de 5 zile, pe o vreme fără vânt. Dacă se face prea frig noaptea, aduceți-o înapoi în casă, dar să o scoateți din nou afară în timpul zilei. Dacă se va face prea frig, o puteți muta în cea mai rece cameră, cum ar fi balconul, pentru următoarele 5 zile și 5 nopți. Cu toate acestea, nu o expuneți la razele directe ale soarelui sau la vânt. Tot de ce are nevoie este de o schimbare de temperatură și de aer curat.

Peste 5 zile, aduceți ghiveciul la locul lui obișnuit. Hrăniți planta cu îngrășământ combinat obișnuit. În cazul în care orhideea dvs. nu va genera o nouă tijă florală peste două săptămâni după această procedură de „șoc”, atunci repetați-o încă o dată: schimbați mediul înconjurător timp de 5 zile într-un loc mai răcoros, hrăniți-o, reveniți la locul obișnuit. După a doua oară, orhideea poate produce chiar și o tijă florală dublă!

Spor la treabă!

New